ARHITEKTONSKI FAKULTET
O FAKULTETU
DEKANAT
AKADEMSKO OSOBLJE
KATEDRE
STRUČNE SLUŽBE
INSTITUT ZA ARH., URB. I P. PLANIRANJE
STUDIJSKI PROGRAM
O STUDIJU
UPIS
I CIKLUS - BAKALEUREAT
II CIKLUS - MAGISTARSKI STUDIJ
III CIKLUS - DOKTORSKI STUDIJ
DOKUMENTI
NASTAVA I STUDENTI
STUDENTSKA SLUŽBA
BIBLIOTEKA I RAČUNARSKI CENTAR
RASPORED ČASOVA I ISPITA
ePORTAL I+II CIKLUS
ePORTAL III CIKLUS
STUDENTSKE ORGANIZACIJE
AKTUELNO
NOVOSTI
RADIONICE
IZLOŽBE
IZDAVAČKA DJELATNOST
MEĐUNARODNA SARADNJA
JAVNE NABAVKE
LOKACIJA


Arhitektonski fakultet u Sarajevu smješten je na raskršću važnih gradskih saobraćajnica koje povezuju sjeverne, južne, te zapadne i istočne dijelove grada, u ulici Patriotske lige br.30.
Fakultet je lociran na 5-10 minuta hoda od užeg centra grada, a povezan je sa drugim dijelovima grada trolejbuskom linijom čija se stajališta nalaze u neposrednoj blizini, te mnogobrojnim autobuskim linijama sa stajalištima u bližoj okolini. Fakultet je smješten na lokaciji koja obuhvata veći parkovni kompleks, u kome su dva povezana bloka objekta Fakulteta, sa dodatnim objektima amfiteatara. Kompleks objekata dijele Građevinski fakultet i Arhitektonski fakultet. Arhitektonskom fakultetu pripada dio površina prizemlja i prva dva sprata, te cjelokupna površina od trećeg do petog sprata objekta.
Uža okolina Fakulteta studentima pruža svojim sadržajima mogućnosti različitih vannastavnih aktivnosti: odmora, druženja i rekreacije. U sklopu fakultetskog kompleksa nalaze se komercijalni i ugostiteljski sadržaji, pružajući studentima mogućnosti nabavke neophodnog radnog materijala, ishrane i odmora. U blizini Fakulteta nalazi se i Studentski dom Bjelave, studentska poliklinika, te sportsko-rekreacijski centar Koševo.