ARHITEKTONSKI FAKULTET
O FAKULTETU
DEKANAT
AKADEMSKO OSOBLJE
KATEDRE
STRUČNE SLUŽBE
INSTITUT ZA ARH., URB. I P. PLANIRANJE
STUDIJSKI PROGRAM
O STUDIJU
UPIS
I CIKLUS - BAKALEUREAT
II CIKLUS - MAGISTARSKI STUDIJ
III CIKLUS - DOKTORSKI STUDIJ
DOKUMENTI
NASTAVA I STUDENTI
STUDENTSKA SLUŽBA
BIBLIOTEKA I RAČUNARSKI CENTAR
RASPORED ČASOVA I ISPITA
ePORTAL I+II CIKLUS
ePORTAL III CIKLUS
STUDENTSKE ORGANIZACIJE
AKTUELNO
NOVOSTI
RADIONICE
IZLOŽBE
IZDAVAČKA DJELATNOST
PROJEKTI I SARADNJE
JAVNE NABAVKE
ePortal I+II CIKLUSA

Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Novosti / Posjeta Arhitektonskom fakultetu u Podgorici
« Zadnji post od armin.hodo u 19.04.2018 »
Preuzeto sa WEB stranice Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Podgorici

Shodno Sporazumu o akademskoj saradnji, br. 01-361/17, sklopljenom izmedju Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu i Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, Univerziteta Crne Gore, 16.04.2018.godine upriličena je posjeta delegacije sa AF SA, u sastavu: Prodekan za nastavu Prof. dr. Erdin Salihovic i Van. prof. Jasenka Cakaric, sa katedre za urbanizam i prostorno planiranje.

Dekan Arhitektonskog fakulteta u Podgorici Prof. dr. Svetislav G. Popovic razgovarao je sa gostima o mogucnostima intenziviranja saradnje izmedju ove dvije institucije.

U sklopu posjete, Van. prof. dr. Jasenka Čakarić odrzala je predavanje studentima II godine Integrisanog studija Arhitekture, koji slusaju predmet Osnovi urbanističkog projektovanja 2, pod nazivom “Transformacije urbanog konteksta”.

7
Novosti / Dan otvorenih vrata Arhitektonskog fakulteta
« Zadnji post od armin.hodo u 09.04.2018 »
Četvrtak, 12. april 2018. godine, 13:00-15:00, sala Burence

8
April 2018

Poštovani,

U izdanju Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu izašla je iz štampe knjiga pod naslovom „Arhitektura u crtežima i slikama“autora Prof. dr Ahmeta Hadrovića. Knjiga je dostupna u biblioteci Arhitektonskog fakulteta.

Izvodi iz recenzija knjige:

Izvod iz recenzije Prof. mr Sabrije Bilalića, dipl. inž. arh., vanrednog profesora Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu
...Iz svakog autorovog crteža, vidljivo veliko poznavanje ambijenta i arhitekture tog podneblja, kao i same materijalizacije, a koju autor kroz svoje crnobijele crteže, svojom svojstvenom tehnikom prenosi na papir i čini ga lako čitljivim.
Pri tome, autor dobro poznaje sve bitne arhitektonske detalje i stilske odlike predmeta njegovog interesovanja, te ih kroz izuzetno poznavanje igre svjetla i sjene, punog i praznog, bližeg i daljeg, uspiješno predstavlja kroz svoj crtež...

Izvod iz recenzije Prof. mr Lade Pervan, dipl. akad. slikara, redovne profesorice Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu
...S obzirom na višeslojni kvalitet ovog rukopisa, sa njegovim stručnim, edukativnim i informativnim vrijednostima te značaj koji ovo djelo može imati za studente arhitektonskog fakulteta, profesionalce i širu publiku, njegovo pojavljivanje sigurno ima svoje razloge. Autor djela pruža mogućnost kvalitetnih, krativnih i egzatnih spoznaja te određenih informacija zainteresovanoj publici, kao i neka nova saznanja vezana za ovo kompleksno, ležerno uobličeno, likovno bogato djelo (s obzirom da je i naziv rukopisa vezan za crteže i slike), što plijeni specijalnom vrstom izražavanja, načinom koji tekstualni sadržaj čini zanimljivim, jasnijim i bližim čitaocima. Utoliko bih, sa zadovoljstvom, preporučila rukopis “Arhitektura u crtežima i slikama” autora Prof. dr Ahmeta Hadrovića


10
Poštovani,

U prilogu je Izvještaj Komisije za sastavljanje Izvještaja o prijavljenim kandidatima i pripremanje prijedloga za izbor saradnika u zvanje višeg asistenta za naučnu oblast „Prostorno i grafičko prikazivanje 2 (dva) izvršioca.

Izvještaj Komisije
 Str: [1] 2 3 ... 10