ARHITEKTONSKI FAKULTET
O FAKULTETU
DEKANAT
AKADEMSKO OSOBLJE
KATEDRE
STRUCNE SLUZBE
INSTITUT ZA ARH., URB. I P. PLANIRANJE
STUDIJSKI PROGRAM
O STUDIJU
UPIS
I CIKLUS - BAKALEUREAT
II CIKLUS - MAGISTARSKI STUDIJ
III CIKLUS - DOKTORSKI STUDIJ
DOKUMENTI
NASTAVA I STUDENTI
STUDENTSKA SLUZBA
BIBLIOTEKA I RACUNARSKI CENTAR
RASPORED CASOVA I ISPITA
ePORTAL I+II CIKLUS
ePORTAL III CIKLUS
STUDENTSKE ORGANIZACIJE
AKTUELNO
NOVOSTI
OBAVJESTENJA
IZLOZBE
IZDAVACKA DJELATNOST
MEDJUNARODNA SARADNJA
JAVNE NABAVKE
ePortal I+II CIKLUSA

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - zoran.duvnjak

 Str: 1 [2] 3 4 ... 14
16
Odluka o dopuni plana nabavki, Građevinski i sanacijski radovi

Prilog: Odluka

17
Preliminarna rang lista svih primljenih i prijavljenih kandidata za upis u I godinu I (prvog) ciklusa studija u studijskoj 2020./21. godini

PRILOG: Preliminarna lista

Kandidati imaju pravo podnijeti prigovor na OBJAVLJENU PRELIMINARNU RANG LISTU u roku od tri dana od dana objavljivanja.

Prigovor se podnosi pisanim putem, od srijede 08.07.2020. godine do petka 10.07.2020. godine u periodu od 10:00h do 12:00h i dostavlja se putem protokola Fakulteta soba br. 34.


18
Poništava se konkurs za izbor akademskog osoblja na Arhitektonskom fakultetu i to za izbor:
- SARADNIKA U ZVANJU VIŠEG ASISTENTA (1 izvršilac) sa punim radnim vremenom za naučnu oblast “Urbanizam i prostorno planiranje”

Prilog: TEKST KONKURSA

19Potpisivanjem sporazuma o izradi detaljnih planskih dokumenata danas je ozvaničena saradnja izmedju IPSA instituta i Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu. Obje institucije ovim sporazumom iskazuju interes i opredjeljenje za konkretnijom i snažnijom saradnjom, što bi u konačnici trebalo našim institutima potvrditi pečat najkapacitiranijih i najreferentnijih u oblasti urbanizma i arhitekture koji su kroz decenije postojanja gradili.
Mogućnosti koje se ovom saradnjom otvaraju su posebno značajne za mlade generacije koje se obrazuju na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

21
Novosti / Objavljena knjiga
«  u: 24.06.2020 »
Poštovani,
 
U izdanju Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu izašla je iz štampe knjiga pod naslovom:
 
  • Perspektive arhitekture, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu
autora Prof. dr Ahmeta Hadrovića. Knjiga je dostupna u biblioteci Arhitektonskog fakulteta.

Izvod iz recenzije Prof. dr Emira Fejzića, dipl.inž.arh., redovnog profesora Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu
…Knjiga profesora Ahmeta Hadrovića pod naslovom Perspektive arhitekture predstavlja originalno djelo koje studentima može biti koristan udžbenik, a onima koji to nisu - knjigu koja će ih potaknuti na razmišljanje. I to na promišljanje izvan sfere svakodnevnog života, na razmišljanje o onome o čemu mislimo da ne treba misliti…
Profesor Ahmet Hadrović svojom knjigom smjelo se upustio u traženje odgovora na prethodno navedeno, ali i na sva druga pitanja koja pred nas postavlja planeta Zemlja. A za to je potrebno veliko životno iskustvo i hrabrost.
Smatram da je knjigu potrebno klasificirati kao udžbenik, ali svakako i kao publikaciju posebne namjene…

Izvod iz recenzije Prof. dr Dženane Bijedić, dipl.inž.arh., vanredne profesorice Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu
...Pregledani rukopis predstavlja djelo u kome se na jedinstven način obrađuje vrlo kompleksna materija direktno vezana za Autorova promišljanja o budućnoti arhitekture, specifične čovjekove djelatnosti koja osigurava fizički okvir neophodan za život čovjeka.
Metodološki i sadržajno rad slijedi orginalnu matricu, odnosno znanstvenu metodologiju
 koju je Autor utemeljio još 1988. godine u svojoj doktorskoj disertaciji. U najkraćem ta metodologija organizira istraživanje oko četiri osnovna elementa: 1. Okruženje; 2. Čovjek; 3.Granice; i 4.Perspektive.
Dakle, očito je da naslov predmetnog rukopisa „Prspektive arhitekture“ predstavlja elaboraciju četvrtog elementa Autorove metodologije. Sama elaboracija teme, također je
provedena kroz istu znanstvenu metodologiju...


 


 

27
Obavijesti iz Dekanata / O B A V I J E S T
«  u: 05.06.2020 »
Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa i integriranog studija na Univerzitet u Sarajevu u studijskoj 2020./2021. godini

Prilog:

28
Obavijesti iz Dekanata / O B A V I J E S T
«  u: 05.06.2020 »
Konkurs  za upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija na Univerzitet u Sarajevu u studijskoj 2020./2021. godini

Prilog:

29
Za apsolvente I i II ciklusa studija u studijskoj 2019/20. godini.

Prilog: Obavijest

30
Za studente I, II i III godine I  ciklusa, te studente I i II godine II ciklusa studija, da imaju obavezu putem aplikacije eUNSA prijaviti ZAVRŠNE ispite LJETNOG semestar studijske 2019/20. godine.

Prilog: Obavijest

 Str: 1 [2] 3 4 ... 14