ARHITEKTONSKI FAKULTET
O FAKULTETU
DEKANAT
AKADEMSKO OSOBLJE
KATEDRE
STRUCNE SLUZBE
INSTITUT ZA ARH., URB. I P. PLANIRANJE
STUDIJSKI PROGRAM
O STUDIJU
UPIS
I CIKLUS - BAKALEUREAT
II CIKLUS - MAGISTARSKI STUDIJ
III CIKLUS - DOKTORSKI STUDIJ
DOKUMENTI
NASTAVA I STUDENTI
STUDENTSKA SLUZBA
BIBLIOTEKA I RACUNARSKI CENTAR
RASPORED CASOVA I ISPITA
ePORTAL I+II CIKLUS
ePORTAL III CIKLUS
STUDENTSKE ORGANIZACIJE
AKTUELNO
NOVOSTI
OBAVJESTENJA
IZLOZBE
IZDAVACKA DJELATNOST
MEDJUNARODNA SARADNJA
JAVNE NABAVKE
ePortal I+II CIKLUSA

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - zoran.duvnjak

 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14
76
Novosti / Poziv za prijave studenata
«  u: 17.01.2020 »
Humanity in Action BiH otvara poziv za prijave studenata_tica na jednomjesečni ljetni program o ljudskim pravima u Amsterdamu, Kopenhagenu ili Sarajevu (3. juni – 1. juli 2020. godine) i John Lewis Fellowship u Atlanti, SAD (23. jun - 21. juli 2020. godine).

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice dodiplomskog studija, Master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Naši interdisciplinarni ljetni programi svake godine se istovremeno održavaju u šest gradova i okupljaju preko 130 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Poziv za prijave otvoren je do 10. februara 2020. (do ponoći) godine putem online aplikacije. Budite jedan od studenata_tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

Sve troškove učešća u programima snosi organizator.

Za sva dodatna pitanja i informacije posjetite Facebook stranicu Humanity in Action BiH ili pošaljite mail na z.markovic@humanityinaction.org ili bosnia@humanityinaction.org

Prilozi:

78
Poštovani,
Međunarodna konferencija Savremena teorija i praksa u graditeljstvu XIV (STEPGRAD) će se održati 11. i 12. juna 2020. u Banjoj Luci. Detaljne informacije su dostupne na internet stranici konferencije  stepgrad.aggf.unibl.org, dok su sažeti podaci dati u prilogu ove poruke.

Program konferencije obuhvata savremene teme građevinarstva, arhitekture, urbanog planiranja i geodezije. Kao i prethodnih godina, konferencija STEPGRAD će biti mjesto gdje naučnici i stručnjaci raznih profila razmjenjuju iskustva i ukazuju na trenutne pravce razvoja graditeljstva. Detaljnu listu tema konferencije možete pogledati ovdje.

Molimo Vas da ovu informaciju proslijedite Vašim koleginicama i kolegama koji bi mogli biti zainteresovani za konferenciju STEPGRAD 2020.
Radujemo se Vašem učešću!
Srdačan pozdrav,
Aleksandar Borković i Miroslav Malinović
direktor konferencije

Konferenciju organizuje
Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci

Kompletnu listu suorganizatora možete pogledati ovdje.

80
Poštovani,

U prilogu Vam dostavljamo Poziv za podršku u pripremi projektne aplikacije Erasmus + projekta „Podrška razvoju univerzitetskog osoblja“ (eng. Support to University Staff Development, SUSDev) koju koordinira Univerzitet u Sarajevu na način da nenastavnom osoblju (stručnom i administrativnom osoblju) na Vašoj organizacionoj jedinici proslijedite link http://bit.ly/2SyLiDe putem kojeg mogu popuniti upitnik u vezi sa potrebama za dodatnim usavršavanjem.

Podrška kao i popunjavanje upitnika od strane nenastavnog osoblja omogućit će da se aktivnosti projekta adekvatno usklade sa realnim potrebama za dodatnim usavršavanjem.

Prilog: Dopis anketa projekat SUSDev

82
Edukacija studenta Arhitektonskog fakulteta o novoj verziji LUMION 10 u organizaciji s Baldinistudio d.o.o. Zagreb.
Prijavite se putem online forme:
https://zfrmz.eu/I8did9wrDjcWnRjnKALO

83
Provođenje postupka evaluacije za školsku 2019/20. godinu

Vijeće AFS je na III redovnoj sjednici održanoj 19.12.2019. god. usvojilo prijedlog Metodologije provođenja postupka evaluacije za školsku 2019/20. godinu i Sadržaj anketnog upitnika izrađen od Odbora za kvalitet Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Komisijom za nastavu i studentska pitanja i Asocijacijom studenata AFS, a na osnovu čl. 122 Zakona o Visokom obrazovanju, čl.234 Statuta Univerziteta u Sarajevu i Pravilnika o studentskoj evaluaciji rada akademskog osoblja i uspješnosti realizacije nastavnih planova i programa na Univerzitetu u Sarajevu.

Provođenje evaluacije za školsku 2019/20. godinu obavit će se u periodu od 06.01. do 12.01.2020.god. (do 24,00 h) aktiviranjem linkova na web stranici fakulteta (TABELA LINKOVA po predmetima zimskog semestra).
Pozivaju se studenti AFS da aktivno pristupe postupku evaluacije rada akademskog osoblja i uspješnosti realizacije nastavnih planova i programa na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

Predsjednica Odbora za kvalitet AFS
Van. prof. dr Slađana Miljanović, dig


PRILOG:

84
Preuzimanje novih korisničkih šifri za sistem eUNSA može se izvršiti do 10. 01. 2020. godine u prostorijama studentske službe u terminu od 10:00 – 12:00 sati.

Mole se studenti da provjere ispravnost svojih podataka i ocjena na na sistemu eUNSA.
Ukoliko student primijeti da njegovi podaci na sistemu eUNSA nisu ispravni, uputa je da se
obrati u studentsku službu.

Korisnička uputa za sistem eUNSA se nalazi na linku: Korisnička_uputa_za_studente

86
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe studentskih radova iz uže oblasti “Enterijeri i dizajn”, koje će se održati u četvrtak, 26.12.2019. u 13h u sali Burence.

Na izložbi će biti predstavljeni plakati i makete odabranih studentskih radova na predmetima “Enterijeri  i dizajn 1”, “Enterijeri i dizajn 3” i “Savremeni prostorni koncepti, dizajn i prototip” u akademskoj 2018/2019. g.

Kabinet za enterijere i dizajn


87
Ured za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu provodi istraživanje koje se odnosi na potrebe studenata s invaliditetom u cilju što jasnijeg utvrđivanja potreba za dodatnim oblicima podrške.

Upitnik možete popuniti na vezi: https://forms.gle/CEDM15ZTfexz4tQa6

89
Poštovani,, u prilogu vam dostavljamo informaciju u vezi sa objavom Internog poziv za učešće u prvom ciklusu TRAIN programa u akademskoj 2019/2020. godini.

Više detalja u vezi sa prijavom nalazi se na web stranici Univerziteta u Sarajevu: http://www.unsa.ba/konkursi/interni-poziv-za-ucesce-u-train-programu-u-prvom-ciklusu-u-akademskoj-20192020-godini

Rok za podnošenje prijave za učešće je 23. 12. 2019. godine.

Prilog: TRAIN_Interni_poziv_dopis_OJ

S poštovanjem,

Dekanat Arhitektonskog fakulteta

90
Tekst KONKURSA možete pogledati u prilogu: K O N K U R S za izbor akademskog osoblja

 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14