ARHITEKTONSKI FAKULTET
O FAKULTETU
DEKANAT
AKADEMSKO OSOBLJE
KATEDRE
STRUCNE SLUZBE
INSTITUT ZA ARH., URB. I P. PLANIRANJE
STUDIJSKI PROGRAM
O STUDIJU
UPIS
I CIKLUS - BAKALEUREAT
II CIKLUS - MAGISTARSKI STUDIJ
III CIKLUS - DOKTORSKI STUDIJ
DOKUMENTI
NASTAVA I STUDENTI
STUDENTSKA SLUZBA
BIBLIOTEKA I RACUNARSKI CENTAR
RASPORED ?ASOVA I ISPITA
ePORTAL I+II CIKLUS
ePORTAL III CIKLUS
STUDENTSKE ORGANIZACIJE
AKTUELNO
NOVOSTI
OBAVJESTENJA
IZLOZBE
IZDAVACKA DJELATNOST
MEDJUNARODNA SARADNJA
JAVNE NABAVKE
ePortal I+II CIKLUSA

Novi Postovi

 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Poziv za prijavu za dodjelu dvije stipendije mobilnosti za studiranje na ETSAB Barcelona u školskoj godini 2020/2021, sa početkom 1 - 15. septembra 2020. godine

U skladu sa Sporazumom o dugoročnoj saradnji, potpisanim od strane Arhitektonskog fakulteta Sarajevo i Escola Tecnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, od 1999. godine, u kontinuitetu se realizuje program stipendiranja studija 4. ili 5. godine na ETSAB, a za dva studenta/ice, državljane/ke Bosne i Hercegovine, koji su redovni studenti drugog ciklusa studija na AFS.

Kandidati trebaju dostaviti:
(1) ispunjenu prijavu (u prilogu),
(2) grafički portfolio i
(3) prepis ocjena sa prosječnom ocjenom studija na AFS,

u pisarnicu Fakulteta, najkasnije do 15. maja 2020. godine, u zatvorenom omotu i na adresu:

Arhitektonski fakultet Sarajevo
Nihad Čengić
ETSAB - AFS program stipendiranja
Patriotske lige 30
71000 Sarajevo


Posebno formirana Komisija će izvršiti izbor studenata kojim će biti dodijeljena stipendija, a prema kriterijima: (1) prijavni list (2) grafički portfolio i (3) uspjeh tokom studija, te objaviti rezultate do 22. maja 2020. godine i elektronskim putem obavijestiti sve kandidate o rezultatima konkursa.

Prilog:
- ETSAB prijava 2020_21
- ETSAB info 2019 eng


Informacije: v. prof. Nihad H. Čengić, ETSAB - AFS koordinator.
22
Novosti / POZIV ZA PRIJAVU NA KONKURS
« Zadnji post od zoran.duvnjak u 04.03.2020 »
MOBILNOST NASTAVNOG OSOBLJA_POLITECHNICO DI BARI, ITALIJA

 

Na osnovu Ugovora Erasmus + Key Action 1 od 05.08.2019. godine pozivamo nastavnike da se prijave na mobilnost za Politechnico di Bari.

Broj nastavnog osoblja: 3 nastavnika (prema ZoVOKS član 116 akademsko osoblje koje može držati predavanje su redovni profesori, vanredni profesori, docenti)

Trajanje mobilnosti: 5 + 2 dana

Realizacija mobilnosti: ljetni semestar 2019/2020

Uz prijavu na e mail dostaviti:

Kratki CV na engleskom jeziku, naglasiti oblast na koju je nastavnik biran

Nakon Poziva sve pristigle prijave će biti prosljeđene prema kordinatoru Erasmus + Politechnico di Bari Prof. Francesko Defilippis-u.

Sve prijave trebaju se dostaviti na e mail aidaiz@af.unsa.ba najkasnije do 09.03.2020.godine do 12.00.

Za sve dodatne informacije obratiti se Prodekanu za međunarodnu saradnju na e-mail aidaiz@af.unsa.ba

Nakon odabira kandidata od strane institucije domaćina / Politechnico di Bari nastavnici će biti u obavezi da dostave:
  • Nominacijsko pismo
  • Pozivno pismo
  • Ugovor o mobilnosti

Ovo je dokument koji ispunjava akademsko ili administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu koje se prijavljuje na mobilnost. Ugovor o predavanju – teaching: ova aktivnost omogućava akademskom osoblju da drži predavanja na partnerskoj instituciji (prema ZoVOKS član 116 akademsko osoblje koje može držati predavanje su redovni profesori, vanredni profesori, docenti) ili u svrhu obuke – training (prema ZoVOKS član 116: saradnici – asistent, viši asistent, lektor).Nastava može biti u mnogim oblicima: seminari, predavanja, radionice i vježbe. Osoblje mora predavati 8 sati nastave sedmično, uključujući pripremu i organizaciju predavanja, kao i pojedinačne nastavne sesije. Stvarno predavanje u ovom kontekstu zahtijeva da nastavnik bude fizički prisutan sa studentima.

23
Novosti / Info dan 04.03.2020. godine
« Zadnji post od zoran.duvnjak u 26.02.2020 »
24
Novosti / Visegrad Scholarship Program
« Zadnji post od zoran.duvnjak u 26.02.2020 »
Visegrad scholarships support Bachelor, Master and post-Master students and researchers in all disciplines and in any language for up to four semesters at more than 190 higher education institutions across Central and Eastern Europe.
https://www.visegradfund.org/apply/mobilities/visegrad-scholarship/
26
Novosti / Panel diskusija
« Zadnji post od zoran.duvnjak u 21.02.2020 »

27
Izborni predmet Prostorni koncepti u umjetnosti i arhitekturi se neće izvoditi u ljetnom semestru ove studijske godine.

Na osnovu odluke Vijeća Arhitektonskog fakulteta br.: 05-150/7-19 od 30.09.2019. godine, pozivaju se dole navedeni studenti da urade anketu za izborne predmete za VI semestar studijske 2019/20. godine u periodu od 14.02. do 18.02.2020. godine kako bi bili preraspoređeni na druge izborne predmete.

Veza: https://forms.gle/YwsSFx7ufbUScfx9A
Anketa je otvorena isključivo za navedene studente.
Anketa je aktivna zaključno sa 18.02.2020. godine u 12:00 sati.

Prilog: Lista studenata
29
Poštovane kolegice i kolege,

hvala Vam na iskazanom razumijevanju i spremnosti da učestvujete i podržite provođenje istraživanja Strengthening Local Capacity Development through Community- Engaged Programs, popunjavanjem upitnika koji je dio studije koja se bavi istraživanjem omjera u kojem društveno angažirajući programi doprinose jačanju lokalnih kapaciteta za razvoj zajednice u postsocijalističkim društvima.

U protekle dvije decenije, univerziteti iznose čvrste argumente za favoriziranje društveno-angažirajućih programa kao transformativne obrazovne prakse za studente, institucije visokog obrazovanja i njihove partnerske  zajednice. Društveno angažirajući programi uvode se kao recipročna partnerstva od kojih obje strane - i univerziteti i zajednica - imaju koristi. Međutim, vrlo malo je poznato o uticaju ovih program na lokalne zajednice. Kako bismo bile u mogućnosti produbiti postojeća saznanja u ovom istraživačkom polju, pozivamo vas da podijelite s nama Vaša iskustva o radu sa lokalnim zajednicama.

Anketnom upitniku možete pristupiti na sljedećem linku  https://iu.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_el0RNqubdEX6QEB?Q_Language=Bs

Molim Vas da kod popunjavanja upitnika na prvoj stranici u gornjem desnom uglu odaberete opciju ‘Bosnian’ (kako bi se vaš unos mogao registrovati kao podatak za BiH).

S poštovanjem,

Prodekanesa za međunarodnu saradnju
Prof. dr. Sanela Bašić

 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10