ARHITEKTONSKI FAKULTET
O FAKULTETU
DEKANAT
AKADEMSKO OSOBLJE
KATEDRE
STRUČNE SLUŽBE
INSTITUT ZA ARH., URB. I P. PLANIRANJE
STUDIJSKI PROGRAM
O STUDIJU
UPIS
I CIKLUS - BAKALEUREAT
II CIKLUS - MAGISTARSKI STUDIJ
III CIKLUS - DOKTORSKI STUDIJ
DOKUMENTI
NASTAVA I STUDENTI
STUDENTSKA SLUŽBA
BIBLIOTEKA I RAČUNARSKI CENTAR
RASPORED ČASOVA I ISPITA
ePORTAL I+II CIKLUS
ePORTAL III CIKLUS
STUDENTSKE ORGANIZACIJE
AKTUELNO
NOVOSTI
RADIONICE
IZLOŽBE
IZDAVAČKA DJELATNOST
MEĐUNARODNA SARADNJA
JAVNE NABAVKE
STUDENTSKA SLUŽBA
Informacioni sistem studentske službe - ISSS je aplikacija zasnovana na modernim web tehnologijama koja služi kao podrška organizaciji poslovanja Univerziteta u Sarajevu. Studenti pri upisu na fakultet dobivaju pristupne podatke za korištenje aplikacije putem standardne web stranice na adresi http://www.isss.ba.

Aplikacija, između ostalog, omogućava unos i pregled ocjena, online prijavu ispita, kreiranje plana predmeta i rasporeda nastave, narudžbu i izdavanje potvrda i uvjerenja, upis semestra i još mnogo drugih opcija.

Studentski modul ISSS sistema sastoji se iz 4 osnovna dijela: Opcija MOJE INFORMACIJE pruža mogućnost pregleda i manjih izmjena ličnih podataka studenta te podnošenja zahtjeva za uvjerenja različitih namjena. Opcija STUDIJ služi za pregled pojedinačnih predmeta na odabranom odsjeku, smjeru i godini, te pregled aktuelnog rasporeda nastave. Studenti također imaju mogućnost evaluacije kursa, godine i profesora, kao i provjeru podataka o tekućoj godini koju pohađaju.

Opcija ISPITI omogućava prijavu i odjavu ispita, pregled aktuelnih ispitnih rokova (datum, vrijeme, status), te pregled položenih ispita i ocjena.

Opcija LIČNO služi za odjavu sa stranice i promjenu lozinke.

Prednosti ISSS sistema se ogledaju u činjenici da je za mnoge studente došlo do smanjenja troškova studiranja i uštede vremena. Zahvaljujući online prijavi ispita, objavljivanju ocjena, ispitnih rokova, narudžbi uvjerenja, oglasnoj ploči, znatno je manja potreba za ličnim dolaskom studenata na fakultet, naročito u vrijeme praznika, ljetne i zimske pauze. Smanjeni su i ostali troškovi studiranja - prijave ispita, uvjerenja i potvrde se ne naplaćuju dodatno, što je značajna ušteda. ISSS aplikacija nema ograničeno radno vrijeme.

Gužve i redovi ispred studentske službe na Arhitektonskom fakultetu su stvar prošlosti zahvaljujući ISSS aplikaciji. Danas su dovoljna "dva klika" u aplikaciji i studentskoj službi se dostavlja zahtjev za izdavanje uvjerenja. Automatski se generišu podaci u zahtjevu. Student putem aplikacije dobiva obavijest kada je je zahtjev obrađen.

Mnogi dokumenti koji su se do sada morali ručno obrađivati sada se generišu jednim klikom miša, sa svim potrebnim podacima o studentu ili ispitu.